Orthomoleculaire voeding

Wat is orthomoleculaire voeding 

Wat is Orthomoleculair: Orthos komt uit het grieks en betekent juist, recht , goed of gezond. Moleculair betekent molecuul. Dus met andere woorden: de juiste voeding voor de moleculen in onze cellen zodat ons lichaam gezond blijft. 

 In 460 voor Christus leefde de Griekse arts Hippocrates en die had de uitspraak: ‘ uw voeding is u geneesmiddel, uw geneesmiddel is u voeding ‘.

Ons welzijn wordt sterk bepaald door wat en hoe we eten. Mensen zijn vergeten hoe het voelt om vol energie wakker te worden en dit energie niveau vol te houden over heel de dag. Hoe het voelt om geen spanningen te ervaren of een te opgeblazen gevoel na het eten. Natuurlijk heeft ieder mens voeding nodig. En dan bedoel ik ook voeding en geen vulling. In verhouding eten we te veel koolhydraten, maar te weinig gezonde vetten en eiwitten. Dit levert ons welvaart ziektes, geestelijke en lichamelijke aandoeningen.

Orthomoleculaire voeding doet aan cel opbouwende voeding om weer een gezonde ballans op te bouwen met behulp van vitaminen, mineralen, fytonutriёnten en supplementen. 

Omschakelen van een ongezond voedingspatroon naar een orthomoleculair voedingspatroon bestaat uit drie stappen.

1.   Weten dat ongezonde voeding je gemaakt heeft tot wat je nu bent.
2.   Weten wat orthomoleculaire voeding voor je kan doen.
3.   Het orthomoleculaire voedingspatroon stapje voor stapje gaan vervangen van je huidige patroon.


Je zal ervaren dat je beter beschermt bent tegen infectieziektes, lichaamsvreemde stoffen, meer energie, goede lichamelijke conditie, verlichting van acute en chronische aandoeningen. 

Omdat ieder mens uniek is, kan er ook geen standaard voedingspatroon gegeven worden.