Voeding en Ziektes

Door veranderingen in onze levensomstandigheden is de kwaliteit van onze voeding sterk veranderd, denk hierbij aan verwerkingsprocessen, luchtvervuiling, stressfactoren, fastfood. Door absolute en relatieve tekorten in onze voeding sluipen de symptomen van degeneratieve ziekten er ook in. Denk bijvoorbeeld aan: zie lijst onder aan deze pagina.
Het is een hele lijst, maar dit zijn toch alleen nog maar de bekendste aandoeningen. De meeste aandoeningen beginnen met vermoeidheid, gebrek aan energie, geïrriteerd en/of verwardheid en darm- en maagklachten. Als je ziek, zwak of misselijk bent verbruikt je lichaam meer micronutriënten, de kwaliteit van voeding is dan echt belangrijk. Cel- en weefseldegeneratie is een proces dat door voedingstekorten geleidelijk achteruit gaat. Maar dit proces kan je vertragen door een voedingsplan op maat te laten maken, zodat je leven langer, mooier en soepeler zal verlopen.

Genetisch gezien lijken we nog steeds op de oermens. Hun voeding bestond voor 65% uit fruit, groente, noten en wat honing. De resterende 35% bestond uit vlees van wilde dieren, vis en eieren. 
Nu bestaat onze voeding vooral uit 55% uit granen, zuivelproducten, suiker, zoetmiddelen, transvet, verzadigd vet en alcohol. Maximaal 17% uit fruit, groente, peulvruchten en noten. Overige 28% uit vet vlees, kip, gevogelte, eieren, vis en 70% van onze voeding bestond toen nog niet eens.

Als je dagelijks je aantal calorieën beperkt verbetert dit al je immuniteit. Het immuunsysteem komt in actie als het geen suiker meer krijgt. Oftewel weinig suiker en zeker geen fructose. Calorierestrictie zorgt ook voor een lagere bloeddruk, optimale schildklier, betere hart functie, verminderd de kans op kanker en de vorming van vrije radicalen. Calorierestrictie activeert de enzymen die een rol spelen bij DNA- productie. Telomeren zijn de uiteinden van het DNA en elke keer als als een cel zich deelt worden de Telomeren korter. Dit wordt weer in verband gebracht met veroudering en depressieve gevoelens. Weinig kcal. zorgen voor vermindering van de celdeling en hebben een positieve uitwerking op onze levensduur.

We overlijden niet door een gebrek aan calorieën, maar door een gebrek aan vitaminen, mineralen en fytonutriënten. 

Een Chinees gezegde is: 
De beste dokter staat in de keuken

- Acne                              - Cholesterol                   - Koortslip                                                   
- Aderverkalking             - Darmen                         - Immuunsysteem  
- ADHD                            - Diabetes type II             - Menopauze                  
- Alzheimer                     - Depressie                       - Migraine              
- Astma                            - Eczeem                          - Multiple sclerose        
- Autisme                         - Energie                          - Overgewicht en ondergewicht           
- Allergie                          - Fibromyalgie                 - Oorsuizen           
- Anti-Aging                     - Gewrichten                    - Premenstrueel syndroom
- Bloedarmoede              - Hart en vaatstelsel       - Reumatische aandoeningen
- Bloedsuiker                   - Hersenen                       - Slaapklachten
- Bloeddruk                      - Hoofdpijn                      - Spieren
- Botontkalking                - Huid                                - Stress

ik pretendeer niet om genezing van ziektes te kunnen bieden. Maar ik bied een manier om het menselijk lichaam in optimale conditie te brengen en te houden en zo nodig ondersteuning te geven. Bij ernstige aandoeningen en ziektes verwijs ik u door naar een specialist.